Black Friday och hållbarhet – inte direkt ler och långhalm

En orimlig situation

Vänner, kunder och följare. Vi kommer inte att  köra några hysteriska rabatter denna helgen. Det gör vi aldrig och här förklarar vi varför.

Vi är extremt noggranna med att välja ut produkter som är hållbara, tillverkas på ett bra sätt med god kvalité och bra ursprungsmaterial. Någon långt bak i näringskedjan ska dessutom få en lön de kan leva på. Allt vårt arbete genomsyras av denna grundtanke, vårt eget sätt att leva.

Black Friday har aldrig varit en helg vi hängt med på. Förutom att vi som ovan sagt inte gillar tanken på hysterisk konsumtion så har vi hantverksmässiga produkter med relativt låga marginaler. Vi kan helt enkelt inte slumpa bort produkterna.

På Tranes ska man alltid veta var produkten kommer ifrån, hur den produceras och vad som finns i den. Vi har tagit reda på detta, det skiljer oss från de flesta av våra konkurrenter – vi vet och delar gärna med oss av kunskapen. Vi skeppar inte gjutjärn över hela världen, vi använder svenska snickerier och träleverantörer, vi har valt bort lukrativa produkter – för att kunna stå fast vid vår vision. Hållbart med tradition.

Ler och långhalm

Visste ni förresten att uttrycket Ler och långhalm är just en hållbarhetsliknelse? Att blanda lera och halm (med sand) så får man ett hållbart byggmaterial, i princip oskiljbart som dessutom är koldioxidpositivt (halmen binder koldioxid när det växer) och blir ett perfekt och stadigt byggmaterial.

Fråga gärna oss om lerprodukter, lerklining och hållbart byggande med naturmaterial.