Alnarp cleanwater är ett minireningsverk som inte behöver slamtömmas

Nu kan vi hjälpa till med enskilt avlopp på Österlen. Vi har valt att börja sälja avloppssytem (även kallat minireningsverk eller bioreningsverk) från Alnarp Cleanwater. Kort sammanfattat så är det ett reningsverk som bryter ner slammet och renar det med växter, därefter filtreras resten ut i mark eller vid höga skyddsnivår så fäller man ut fosfor i en fälla.

Så hur fungerar det?

Alnarp cleanwaters funktion må vara en ny paketering men funktionen är lika gammal som första livet på jorden. Mikroorganismers nytta och växters förmåga att hantera ämnen i vattnet ges många fördelar. Både för miljön och för dig som funderar på nytt avlopp.

InterACT – bioreningsverkets hjärta

Naturliga vattenväxter och en stor mängd mikroorganismer är huvudingrediensen i hjärtat på systemet. Växterna rotar sig i det som kallas bioblock, spiralrör med en mycket stor effektiv yta. Utformningen innebär att vi förpackat en stor insjö med växter på liten yta som renar innehållet. Mikroorganismerna kommer naturligt med växternas rötter samt med avloppsvattnet och etablerar sig snabbt på bioblocken. Inga extra bakterier eller mikroorganismer måste tillsättas utan allt kommer med start från de första användarna av systemet.

ProACT – slamnedbrytning i stället för slamavskiljning

Som förstasteg i systemet kan en vanlig trekammarbrunn sättas (eller om det redan finns – denna måste dock tömmas som en vanlig avloppslösning) Vi tycker såklart att ProACT ska användas där slammet bryts ner i stället för att avskiljas och där du därmed slipper regelbundna slamtömningar. ProACT fungerar så att avloppsvattnet först hamnar i en stor uppsamlingskammare varifrån det kontinuerligt pressas vidare till en andra kammare där en stor mängd mikroorganismer bryter ned slammet. När avloppsvattnet blivit tillräckligt flytande går det in i mittenröret och pumpas därifrån vidare till InterACT.

Sammanfattningsvis

Kontakta oss om ni ska ha ett nytt enskilt avlopp på Österlen så ska vi hjälpa dig med marknadens bästa lösning där du slipper serviceavtal och slamtömningar. Bra för naturen och bra för din plånbok.

Kontakta oss med frågor

4 + 0 = ?

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *